Spår efter musen

Julpynt på en gata i Peniche. Fint när det lyser när det är mörkt.

2022-12-04

Lika grått och mörkt i dag också. Gick en sväng på förmiddagen och det var kallt. En liten vattenpöl som jag går förbi var i dag täckt av en tunn isskorpa. Det måste då vara under nollan. Blåste en svag iskall vind, jag frös.

Tog ut Rulle till Hasse så han också kan komma ut och gå en sväng. Man behöver komma ut lite när det nu är är lite dagsljus mitt på dagen. Hasse gick ut en sväng och han frös väldigt mycket när han kom hem. Skönt att komma in i värmen då.

Det har nog vår lilla mus också tyckt för Hasse hittade lite spår efter den. Dels i en popcornspåse som den hade gjort hål i och krupit in i. Fanns lite små kvistar och något ludd i påsen. Kanske ville den ha ett bo där ibland popcornen, mjukt och ombonad!

Bakom en lucka i garaget fanns det också spår. Där hade den käkat en del på en plastpåse samt gnagt på en hög med papperspåsar. Hasse städade i skåpet och tog ut det som fanns där. Musfällan på golvet utanför var helt orörd.

Jag har nu skickat efter några musfällor av en annan typ som vi ska placera ut på några olika platser.

Om den bara hade uppfört sig ordentligt och inte gnagt sönder och smutsat ner så skulle den gärna fått bo inne i värmen. Men det är väl ingen som har försökt att uppfostra en mus!!! Går nog inte!

Jag drabbades av ett kort energiöverskott. Städade i understa lådan i köket där jag förvara kastruller, stekjärn och brödrost. Var rätt så smutsigt där. La på nytt antiglid i botten och satte tillbaka allt. Nu såg det så fräscht och fint ut. Tog inte så lång stund men det är en fruktansvärt obekväm arbetsställning. Ryggont och en Paracetamol kom på köpet.

Färdigköpt potatisgratäng, som var jättegod, värmde jag till middagen i kväll. Stekt några fina möra skivor fläskyttefilé till det. Så gott med helt kött vilket inte serveras på patienthotellet.

I morgon är det dags att åka till Göteborg igen. Strålning på eftermiddagen och så det igång igen. Bara att ta nya tag.

2 reaktioner till “Spår efter musen”

 1. Tur att ni har några dagars respit mellan varje strålningsperiod. Vi har också små möss som vi försöker stoppa, men de håller sig ute i trädgården. Hundarna jagar dem hela tiden så de har det väldigt jobbigt. Mössen alltså.
  Ta hand om er nu och kram till er båda.

  1. Det är skönt med helgen hemma och behövligt.
   Bra att dom håller sig utomhus, kul för hundarna.
   Tack detsamma, kram.

Kommentarer inaktiverade.