Halkigt i dag

2022-11-22

Inte lätt att somna i går kväll men gjorde det ändå efter några vakna timmar. På morgonen vid halvnio gick jag upp och var väldigt trött. Tog på mig för att gå ut en sväng med Gustava. Blev inte så mycket till promenad. Mycket dåligt med snöröjningen här. Knappast plogat något alls. Gick en bit på bilvägen till parkeringsplatsen. Där var det skrovligt, ojämnt med glest spridda gruskorn. Promenadvägen och trottoaren helt oplogade. Stor risk för halka och halka omkull vill jag inte!! Det kändes inte så kallt men så kom det en vindpust och den var isig. Senare på dagen tittade en mycket blek sol fram en kort stund.

Åt lunch i dag, stekt fisk, potatis och en kall dill/citronsås. Tja, gick väl an.

Strax efter halv 2 gick vi ner till foajén. Taxin kom efter några minuter. Framme en stund innan 2 och Hasse kom in med en gång och ut efter 10 minuter. Ringde efter taxi, nummer 26 i kön. Efter några minuters väntan kom jag fram till en operatör. Fick bil till 10 minuter innan 3. Väntan igen.

När vi kom tillbaka gick vi till matsalen och hämtade en kopp kaffe. Fanns en burk med pepparkakor som någon bjöd på och vi tog några var. Det smakade gott.

Matsalen är rätt så trevlig. Alltid mycket rent och fräscht.
Finns alltid en termos med kaffe här. Mjölk hittar man i kylskåpet.

Tillbaka till vårt rum satte jag mig sedan i soffan och läste en stund och Hasse spelade något spel på sin platta. Lite dålig läsbelysning men jag har ju bra belysning i min läsplatta.

Gick sen och åt middag. Korvgryta med dijonsenap och dill och det var ingen höjdare. Märklig smak på den kompositionen. Till det fick vi havreris vilket jag aldrig har ätit för. Både konsistens och smak tilltalade varken mig eller Hasse. Det kommer jag inte att köpa och tänker undvika det i framtiden. Märklig mat någon kommer på nuförtiden.

Detta är korridoren där vårt rum ligger. Det är till höger i bild en liten bit fram.

Denna kväll blev en repetition på kvällen i går.

På andra sidan gången finns det en dryckesautomat för varma drycker. Där hämtar vi gärna en mugg choklad på kvällen. Dörren bredvid besöker vi några gånger under dagen.

Hoppas att det går att promenera i morgon på halkfria gångbanor.

2 reaktioner till “Halkigt i dag”

  1. Inte så hotellikt om jag får säga så. Men ni är en erfarenhet rikare efter vistelsen där. Snart fredag och ni är hemma i husbilen igen. onsdagen gjord för er också och nu torsdagen kvar.
    Vi längtar till torsdag och då ska vi väl få en gaspanna som levererar gas till oss. Vi har ju naturtgas här och vad vi förstått kommer det in på fartyg till Frankrike från? inte ryssland i alla fall.

    Ha det så bra!!!!

    1. Att samla på erfarenheter är en del av livet. Ibland bra och ibland mindre bra! Vi har hemlängtan.
      Naturgas på fartyg? Men så är det ju nuförtiden!

Kommentarer inaktiverade.