I väg igen

2022-11-21

Snö!! Vitt överallt. Kallt, + 1 och det känns som – 5 och en svag isig vind. Blev ingen stavrunda i dag.

Tog en liten sväng med rullatorn. Gillar inte att plumsa runt i snö även om det endast är någon cm djup.

Taxin skulle komma 13.55 vilket den inte gjorde. Jag ringde till sjukresor och dom tog reda på att den var ca 10 minuter försenad. Jaha, bara att vänta då! 14.30 kom den och då var den extra halvtimme jag hade lagt till förbrukad. Insåg att vi inte skulle hinna fram i tid så jag ringde till strålningen och talade om att vi var försenade. Bra att jag ringde, tyckte dom.

Kom fram 20 minuter för sent och dom formligen slet in Hasse till behandlingen. Det gick fort som vanligt. Nu var det dags för att beställa taxi härifrån till Högsbo. Fick nummer 27 i kön, bara att vänta. Nu närmade sig klockan 4 och då stänger dom här. Fick efter ett tag beställt taxin och den skulle komma 10 minuter i 5. Vi fick gå upp och sätta oss och vänta. Lite kallt där men vi hade inte så mycket att välja på. Tiden gick och taxin kom i tid. Efter en kort tur kom vi till hotellet. Där var det låst så jag fick ringa till receptionen så någon kom ner och öppnade för oss. Nu snöade det lite.

Tog hissen upp och värdinnan väntade där och gav oss våra nyckelkort. Gick till vårt rum och packade upp lite. Gick sen till matsalen där middagen står framställd mellan 5 och 6. inte mycket folk där när vi kom. Tog mat och satte oss vid ett ledigt bord. I kväll var det köttgryta, kokt potatis och bukettgrönsaker. Helt klart ätbart men dock inte njutbart.

Efter vi hade ätit gick vi till vårt rum och tillbringade kvällen där. Eftersom vi hade med oss en liten värmefläkt så var det en del varmare och det var skönt. Lyssnade på radio, kollade på internet och läste. Sak samma som vi gör när vi är hemma men där är det betydligt mycket trivsammare.

I morgon är det dags för strålning igen vilket det är varje vardag.

Lite tokigt med färg behövs mitt i det grå.

2 reaktioner till “I väg igen”

 1. Brr kallt i Sverige nu och att ta med en värmefläkt till rummet var ju en bra idé. Kom på att någon jag en gång kände alltid hade med sig kryddor i väskan. De som hon alltid ville ha på sin mat. Var hon inte nöjd med kryddningen på sin mat så klagade hon aldrig utan tog bara fram sina kryddor och sedan smakade maten bra. För oss andra var det bara att fråga om hon hade någon krydda och så fick vi låna på våra maträtter. Gissa vad hon fick i födelsedagspresent varje år? Javisst kryddor.

  Ha det så bra !!!!

  1. Ja nu har vi det skönt på vårt rum.
   Bra att ha med egna kryddor och fixa till smaken.
   Fungerar tyvärr inte om maten är fullständigt överkryddad.

Kommentarer inaktiverade.