Ryska björnen

2022-02-22

Oj vad det var mycket tvåor idag. På alla håll. Tar nog ett tag innan det blir det igen.

I dag så var det en knappt märkbar vind och det var så klart och skönt. Det var 14 plus i skuggan på morgonen och soligt. Syntes en del höga skyar en bit bort på himlen men dom försvann efter ett tag. Sedan så fanns det inte ett moln på den intenstivt klarbå himlen i dag. Det var en helt underbar dag när man kunde vara ute och njuta i solen och värmen vilket vi så klart gjorde i dag.

Ungefär lika många husbilar som körde härifrån som kom hit under dagen. Vi är mellan 15 till 20 husbilar här av varierande storlek och utseende. Och även hur länge som vi står här. Tror att vi är ca 5 som är långtidsparkerare. Vi är en av dom. Och vi trivs här annars så hade vi inte stått kvar så klart.

Läget i Östeuropa är verkligen oroligt. Väldigt oroande med Ryssland som går emot den övriga världen och godkänner nya stater som har ”brutit” sig loss från Ukraina. Nu så skickar Ryssland dit militär som dom kallar för fredsbevarande styrkor. Jag kan bara se att detta beteende upprepas från tidigare ockupationer av andra länder.

Den Ryska Björnen sover aldrig men möjligen vilar den när det är lugnare tider. Det sa min pappa för länge sedan under ”kalla krigets dagar” för länge sedan. Men den vaknar alltid när det finns möjligheter att utvidga sitt territorium. Så nu är den vaken och så alert. Det finns en viss oro för kommande krig vilket är mycket skrämmande. Även om vi i Sverige inte kommer att bli drabbade så känner jag att det kan komma svåra tider i Ukraina som kan bli svårt drabbat. Hoppas att Ryssland kan lägga in en broms nu när många länder i Europa lägger in starka sanktioner mot Ryssland. Men tyvärr kommer krigshetsen att fortsätta tror jag.

Jag avskyr krig och allt vad det som för med sig i form av lidande, terror och död. Det måste väl alla avsky??

Tillbaka till min lilla avkrok här i världen. Ikväll så åt vi spagetti med en supergod räk och vitlökssås. Den blev rätt så stark men det gillade vi. Drack ett glas gott vin i kväll och rött eftersom jag inte gillar vitt vin.

2 reaktioner till “Ryska björnen”

 1. Jag tycker om vin i alla färger och på sommaren särskilt rosévin. Men Crémante är inte att förakta och jag tycker om allt med bubblor.

  Ja, herr Putin skulle kanske veta vad hans namn är på franska- skitstövel. Men det passar ju väldigt bra tycker jag.
  Tyvärr tror jag att det herr skitstövel gör kommer att på verka hela världen och orsaka stora skador för lång framtid.

  Ha det så bra !!!

  1. Så härligt att gilla vin i alla färger och dessutom bubbel.
   Tyvärr måste jag nog hålla med dig men jag hoppas på att det kan lösas på ett fredligt och bra sätt.

Kommentarer inaktiverade.