Så god mat

2022-02-03

Här gick jag och Zacko på en tidig morgonpromenad för en del år sedan. Datum står på bilden. Orten heter Fonte Santa där vi stod på en trevlig ställplats. Vill gärna komma dit igen någongång. Vi har varit där rätt så många gånger.

På morgonen i dag var det ingen sol och bara 12 plus. Kändes rätt så svalt så det blev en extra tröja på idag när jag gick på min morgonpromenad. Under förmiddagen så försökte solen att köra bort molnen men gick inte så speciellt bra. Var lite småmolnigt hela dagen. Blev inte varmare är 15 plus. Kändes inte så bra att var ute någon längre stund tyckte vi.

”Kär och galen i bokhandlen för ensamma hjärtan” av Annie Darling är en väldigt trevligt skriven en ”feelgod” roman. Rätt så rolig och man blir ju rätt så nyfiken på hur dom ska få till det. Slutet blev ju som väntat men vägen dit var bra läsning men mycket mys, varma känslor, hat och kärlek. Allt i i en helt underbar blandning.

Baksidestext:

Den tatuerade, rosahåriga Nina väljer alltid fel killar. Hon hävdar bestämt att sann kärlek består av våldsam passion och eldiga meningsutbyten. Att nöja sig med något mindre finns inte på kartan.

Trots att hon svept åt höger i åratal på dejtingappen, har mötena bara resulterat i misslyckade kvällar och ytliga förbindelser. Nina är inte ett dugg närmare att hitta den stora kärleken.

Så när en man från det förflutna kommer in i bokhandeln vet Nina att hon inte har något att frukta. Noah var den nördigaste killen i hennes skola, och har som vuxen man blivit en trist kostymnisse uppslukad av sin iPad. Nina inser besviket att Noah, med sina välpressade byxor, aldrig kommer att skapa några trumvirvlar i hennes hjärta. Men mötet visar hur lite Nina egentligen vet om tuffa killar, affärsanalytiker – och sitt eget bultande hjärta …

Kär och galen i bokhandeln för ensamma hjärtan är den efterlängtade tredje delen i Annie Darlings omåttligt populära serie om bokhandeln i Bloomsbury. Det är en charmig och romantisk feelgood-karamell i härlig Londonmiljö som kommer att uppskattas av läsare som gillar böcker av Lucy Diamond och Jenny Colgan.

Dagen gick och det var idag väldigt lungt här. Eftersom vid står vid in/utgången så har vi ju bra koll på alla som kör in/ut med husbil och även dom som promerar/cyklar. I dag var det inte så mycktet aktivitet men vi hade en del att kolla på. Det är ju så det fungera på en ställplats och även på en campingplats.

Jag vet ju att när man kör in på en camping/ställplats så sitter ju folk och glor på en. Det är ju inte av elakhet eller något sådant. Det är för att det är ju bara sådant som händer någon om dagen och då måste man ju kolla. Men jag vet att om man behöver hjälp så får man det rätt så snabbt. Camping/ställplatsfolk är som regel mycket hjälpsamma när man har problem. Man behöver inte fråga efter hjälp utan den kommer när grannarna har kollat en stund och konstaterat att man verkligheten behöver hjälp. Ingen inblandningen i onödan alltså. Så har jag uppfattat det i alla fall.

Kan ju vara lite olika i olika länder när man inte är så bekväm med språket. Men nu finns ju google översättning som verkligen kan vara till god hjälp. Även vi som är 70 plusare och äldre kan ju använda oss av detta. Bara för att vi är lite äldre så är vi ju inte helt korkade. Är inte svårt alls men kan ibland bli något konstig översättning men i alla fall nästa helt begriplig.

I kväll åt vi färskt stekt fläsk som var gott kryddat med salt och vitpeppar. Till det åt vi kokt potatis och en väldigt god löksås. Vi tyckte det var en väldigt god middag. Inga krusiduller utan bara rakt av gott.

2 reaktioner till “Så god mat”

  1. Trivs bäst på ställplatser då det oftast är mer trevligt folk som kommer dit. Hjälpsamma absolut har vi upptäckt.
    Fått en översyn av vår läkare idag och vi klarade besiktningen, med en del extra kontroller. Som vanligt då.

    Ha det så bra !!!

    1. Det gör vi också. Har samma erfarenhet.
      Gläder mig att ni nu mår så bra förutom en en extra kontroll. Men efter vad jag förstår är ni väldigt friska och mår jätte ´bra

Kommentarer inaktiverade.