Första dagen

2019-09-18

Första dagen utan Zacko är så full av sorg, saknad och tomhet. Vaknade utan att ha min lilla Zacko i sängen. Fy vad det var tomt.

Gick ut på min vanliga morgonpromenad och det har jag gjort i snart 15 år Men det gick och det var inte alls trevligt. Bara så tomt och trist utan Zacko.

Plockade under dagen ihop alla Zackos grejor. Det var hundmat, leksaker och lite annat. Hasse ringde till Hund Skoj i Rydal och det kom en person därifrån och hämtade det vi skänkte till dom. Fick många tack och vi hoppas att det kommer deras verksamhet till godo för hundarnas bästa.

Hittade sedan ett litet blått halsband som hade blivit kvar. Det behöll jag och la undan för att behålla och så grät jag en skvätt. Faktiskt så gör jag det några gånger om dagen.

Satt på eftermiddagen och tittade på bilder med Zacko. Det tog mer än en timme och så fin han var. Vad jag har älskat denna underbara hund och fortfarande älskar.

Min lilla Zacko du kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta.

Här är Zacko i en hundshop och väljer vilket godis han vill ha.
Så busig med en ny leksak.
Så fin i vårblommorna

5 reaktioner till “Första dagen”

 1. Ett hål i hjärtat har jag känt det som. Men i vårat fall har vi efter ett tag skaffat oss ett nytt liv som sakta men säkert fyllt hålet och sedan har vi kunnat se på bilder och pratat om vännen som inte är hos oss mer. Den nya har aldrig betraktats som en ersättning utan en ny tillgång till vår familj.
  Vi valde ju att denna gång när Unkas fick somna in så skulle vi inte skaffa någon ny hund. Två får räcka nu. Men det har varit tuffare då saknaden känns mer när vi ser på våra två kvarvarande hundar.
  Vi har bestämt att vi blir en två-hundsfamilj i framtiden. Man blir ju äldre.
  Vet inte hur ni tänker, men vi hanterar sorg olika och en del vill aldrig ha en ny hund. Eftersom vi alltid tar omplaceringar så ser vi det som att vi ger en annan hund en chans och tror att våra bortgångna vänner hade velat det.

  Ta en dag i taget och Kram till er båda!

  1. Tycker du har så rätt i att en ny hund är en ny tillgång i familjen.
   Skulle kanske tänka mig en omplaceringshund om rätt hund dyker upp.

   1. Bara att vänta så hittar ni rätt. Kanske snart eller längre fram.
    Finns många hundhem i Portugal och Spanien med hundar som gärna vill ha ett eget hem.
    Vi tänker att nästa gång det blir dags så letar vi här nedåt.

 2. Förstår att det är tomt och ovant.
  Lider med er. ❤️
  Blir så gråtmild när jag läser om din dag.

Kommentarer inaktiverade.