Lite för många mil idag

2021-07-24

Denna morgon lyste solen ner över oss ifrån en helt molnfri himmel. Det var redan 19 plus strax efter 8 på morgonen och vinden var obefintlig.

Tvärs över gatan så finns detta. Midsommar i Leksand eller?

Zacko och jag gick ner mot centrum men så långt kom vi inte. Det gick långsamt här eftersom jättemånga hundar blir rastade här och Zacko måste ju nuförtiden ta sig tid till att ”läsa” noga vem det är som har gått här tidigare. Det verkar att varit många för det blir inte så många steg framåt.

Här var det tomt på morgonen. Men när dom har öppnat så är det kö här hela dagen.

Även i dag så mötte vi den trevliga mannen med hundgodis i fickan. Vi pratade en stund och Zacko fick en del godis av honom i dag också. Sedan så fortsatte han med hög hastighet sin stavgångspromenad.

En bild från Leksand

Vid 11 tiden så var det dags för oss att lämna Leksand för denna gång. Vi körde först till CK mack för att tanka diesel. Fy vad dyrt det är nu. Men vill man köra så är det bara att betala. Vi fortsatte sedan till rastplatsen med ”långa båten” och där tömde jag skittunnan (ibland tycker jag att jag inte gör annat). Fyllde även några dunkar med dricksvatten som vi använder till kaffet och viss matlagning och dom bar jag in.

Sedan så körde vi norrut. Här var det mycket trafik och ibland med helt bedårande utsikt över sjöar, dalar och kullar. Vykortsvackert som man säger ibland.

Blev sedan en paus vid Tällbergsporten. Och här var det hett. Dags för kaffe och mackor och det smakade bra trots värmen. Var nog minst 28 plus ute.

Vi kom sedan fram till Rättvik och här var det mycket tät trafik. En enda lång kö genom stan så det tog en stund att komma igenom. Och detta är verkligen en trevlig stad och i dag var det mycket aktiviteter här. Så mycket folk som var ute och minglade. Hoppas verkligen att dom har vett att hålla avstånd i den trängsel som det verkade vara här. Än är inte faran över och även dom som är vaccinerade kan vara smittade och sprida covid-19 vidare till dom som inte är vaccinerade och även till dom som är vaccinerade. Lurigt det här.

Sedan så valde vi väg 45 norrut. Här glesnade trafiken ut för att ibland vara nästan obefintlig.

Men denna väg måste vara bland dom tråkigast i mellersta Sverige. Bara skog och skog mil efter mil. Någon gång så dök det upp några hus. Ibland så var det fallfärdiga hus med tillhörande byggnader som höll på att ramla ihop och ibland så var det mycket vackra och välvårdade hus med fina trädgårdar och även uthus och annat var välvårdat.

Men det är väl så det är på många platser i vår avlånga vackra land.

Vid 4 tiden anlände vi dagen mål som var Ytterhogdal. Körde först till Ica för att fylla på en del som höll på att ta slut. Denna lilla ICA butik var förvånansvärt välsorterad och jag fick med nästan allt som stod på min inköpslista och något som inte stod där. Kände mig nöjd med dagens inköp.

Vi körde sedan bort och parkerade här utanför Petterssons bar. Här är det gratis att parkera. Har varit här rätt så många gånger sedan 2011.

När vi är här så brukar vi äta Schnitzel med pommes. Och det gjorde vi idag också. Strax innan 7 gick jag dit och beställde vår mat och det tog inte lång tid förrän den var klar. Gick till husbilen med den och sedan så åt vi. Smakade precis så gott som vi hade tänkt att det skulle göra. Oj vad mätta vi blev.

vid 11tiden sitter jag med allt öppet och det är fortfarande omkring 24 plus. Det blir inte så mycket sömn i natt. Och myggorna har börjat attackera. Fy pyton.

I morgon är en ny dag och vi har ingen aning om vad som kommer att hända då!

4 reaktioner till “Lite för många mil idag”

 1. Ja det är ju det där med myggen och knotten när man åker norrut. Inte riktigt min grej och efter fyra år i Luleå känner jag att jag fått nog med bett på min kropp. Att vi inte ens kunde sitta ute på kvällarna i midnattsolen var outhärdligt.
  Men det är fin natur och jag hoppas ni får en fin tur.

  Ha det så bra!!!

  1. Dom små odjuren är verkligen en plåga. Hjälper lite med Salubrin.
   Tråkigt att inte kunna sitta ute i ljusa sommarnätter.

 2. Så roligt att ni kommit upp till Norrland. Ha en fin tur. Zac hälsar till Zacko
  Hälsningar
  Inger & Bosse

  1. En liten bit i alla fall. Ja vi hoppas på det.
   Zacko hälsar tillbaka.

Kommentarer inaktiverade.