Vilken chock

2021-07-03

Varmt och soligt i dag igen. Svag vind och 20 – 25 plusgrader på morgonen.

Zacko och jag gick hit och gick nerför den rätt så branta backen en bit. Gillar varken att gå nedför eller uppför, det ska helst vara plant där jag ska gå. Det är enklast. Lite lut går väl an men inte inte det som jag uppfattar som stup och dessutom med grusunderlag! Har ju rätt att bli äldre och med det vissa problem i rörelsemaskineriet. Men så länge jag tar mig fram för egen maskin är jag nöjd och till och med glad.

Hasse fick ett brev i sin Kivrabrevlåda i dag. Det blev en rejäl chock för oss. Där stod det att vår husbil har körförbud!! Den skulle varit inne på ombesiktning för ett par veckor sedan!! Hade vi ingen aning om! Vi var övertygade om att vi hade fått två ettor vid besktningen. Tog fram pappret för att kolla. Där stod det att vi hade fått två stycken tvåor och alltså skulle ombesikta. Förvisso är anmärkningarna åtgärdade så det är det inga problem med. Kan inte fatta att jag har kunnat missat detta. Har kollat dåligt på besktiningprotokoller tydligen. Och enligt Hasse så sa besktningsmannen inget om det vilket efter vad jag har för mig dom brukar upplysa om.

Men nu var det som det var och vi vill inte köra omkring i onödan med en bil med körförbud.

Jag bokade in en tid på Besikta i Sölverborg till den 6 juli. Det var det bästa som jag kunde hitta i närområdet. Inte alla stationer som tar emot en tung husbil.

Nu så blev det så att när vi sedan körde så vände vi tillbaka till Skåne. Vi körde till Bromölla och till ICA Maxi där. Parkerade och jag gick in dit för att handla. Den kundvagn som jag skulle hantera var väldigt bråkig men jag lyckades hantera den runt i den stora affären. Efter mycket letande hit och dit så lyckades jag få ihop det mesta på min lista. Men tyvärr inte hundbajspåsar. Har letat efter detta i en hel del affärer men tyvärr inte hittat det. Nu har jag inte så många kvar men det räcker nog i några dagar.

Fortsatte till Lidl som låg inte så långt bort. Där handlade jag vatten, Saskia , samt Cola till Hasse och god salami till oss båda.

Men här blev jag väldigt irriterad. Kom en familj in hit med 5 vuxna personer för att handla. Dom bredde ut sig i gång efter gång utan att ta någon hänsyn till oss andra som också var i butiken för att handla. Deras språk som dom talade sinsemellan var inte svenska. Kanske var dom färdigvaccinerade eller var dom inte tillräcklig upplysta. Om inte Lidl skärper sina regler kommer jag att undvika att handla i deras butiker. Tyvärr. Och jag kommer att skriva ett mejl till dom om detta.

Vi körde sedan till Bromölla rastplast som för några år sedan blev invigd och då var det så fint här. Nu är toaletter och latrintömning öppet efter vandalisering men så skitigt och äckligt. Men vi använder ju endast vår egen toa i husbilen och att latrintömningen är skitig får vi stå ut med.

Nu står vi kvar här till tisdag när vi har besiktningstid, ingen onödigt körande nu när vi vet hur det ligger till.

På kvällen blev det molnigt och en del grader svalare och det var skönt.

Mat i kväll blev stekt falukorv med gott kryddat pulvermos. Smakade absolut bra. En del kryddor kan göra underverk, eller hur?

7 reaktioner till “Vilken chock”

 1. Såg er bil på Bellas igår då vi var o tömde Tyvärr så är den ställplatsen redan väldigt nergången, kommunen här är inte de snabbaste till att sköta om sådana saker. De har väl andra prioriteringar, vilka begriper jag inte, tycker allt sköts lika illa här.
  Ska ni besiktiga bilen i Sölvesborg i morgon så kör inom dollarstore, de har hundbajspåsar där.

  1. Undrar vem ni var av alla som var här och tömde i går.
   Det är tråkigt när det inte sköts som det ska.
   Tack för tipset.

   1. Vi var där vid 16 tiden, tror jag. En LMC med ”bula” på taket. Såg ingen vid er bil, dörren stod dock öppen, men tyvärr hade vi bråttom hem så hann inte gå bort o hojta Hoppas besiktningen gick bra idag så ni kunde köra vidare.

 2. Oj, ibland får man en del chocker och det på grund av att någon underlåter att upplysa om en enkel sak. Tur ni fick en så snabb tid i närheten.
  Backar och trappor är inte mina favoriter heller.

  Ha det så bra !!!

  1. Ja det var bra.
   Upp och ner är inte så enkelt längre. Tar hellre en platt omväg om det finns.

Kommentarer inaktiverade.