Tillbaka i Sverige igen

2021-05-16

Kom iväg lite sent i dag efter att ha sovit lite längre. Men det var så skönt.

Gick upp med Zacko till utsiktsplatsen.

Här kan man se ”hur långt som helst”. Det brydde sig inte Zacko om.

Bokade tid för att besiktiga husbilen. Det ska vi göra på onsdag i Borås. Första vettiga tid som jag hittade. Passade bra.

När vi ansåg att vi var klara så körde vi till färjan i Puttgarden. Tog inte så lång tid att köra dit. Betalde och körde och ställde på anvisad bana vilken hade nummer 6. Fick vänta en stund. Strax innan tolv kom det in en färja som släppte av inte alls många bilar. Sedan fick vi köra ombord och det kändes ödsligt på däcket där vi parkerade. Men så är det nu. Vi stannade kvar i husbilen under överfarten. Känndes bäst så.

Tre kvart senare körde vi av färjan och var då i Danmark. Var en liten kö fram till där polisen stod och kontrollerade alla fordon. Vi visade våra pass och polisen undrade var vi kom ifrån och då talade vi om att vi kom från Portugal och hade varit där i 7 månader. Sedan så frågade dom om vi hade coronatest. Nej svarade vi för det hade vi inte. Dom undrade då om vi skulle köra direkt igenom Danmark och på den frågan svarade vi ja. Då var det helt ok för oss att fortsätta. Det tackad vi för.

Körde först till Ingo macken för att tanka full tank med diesel. Här kostade det ”bara” omkring 13,22 SEK. Bra pris tycket vi.

Vi stannade sedan här för en lite sen fika och det smakade bra. Zacko passade på att rulla sig i gräset.

Genom Danmark på dom fina motorvägarna flöt det på bra. Inga tradare i dag. Förbi Köpenhamn var trafiken tät som vanligt. Blev endast ett mycket kort stopp vid köbildning. Var troligen en olycka som hade hänt.

Körde sedan över bron och i dag hade vi lite utsikt. Inte klart solsken men ändå med en del utsikt. Så vacker att åka över här.

Efter vi hade betalt så var den en poliskontroll. Fordonet framför oss kom från Tyskland och fick visa fram många papper såg vi. Tog en stund. Sedan var det vår tur. Hasse räckte ut våra pass och det liksom var plikskyldigast som polisen tittade i dom. Sedan kunde vi köra in i Sverige.

Vid skånegården körde vi av för nu var det dags för rast både för oss och Zacko. Skönt att komma ut och vädret var behagligt. Här har vi parkerat.

Vi fortsatte sedan till Örkelljunga och det var faktiskt rätt så mycket trafik, mer än väntat eftersom vissa restriktioner i Sverige sägar att man ska undvika att köra med än nödvändigt. Här verkade det inte så!!

Det var dags för lite inköp så vi körde till ICA i Örkeljunga och parkera. Jag tog på mig min mask som jag har blivit van vid efter många månader i Portugal. Fanns ingen inne på ICA som hade det på sig. Inte ensingång personalen!! Kändes väldigt slappt i det land som för närvarande har den största smittspridningen i Europa! Vad tänker folk med?? Men det hölls ju i och för sig avstånd. Var inte så många som var och handlade i och för sig. I Portugal så finns det räknare som talar om hur många som är inne i affären men det fanns det inte här. Hur ska man då veta om man överskridet det antal som samtidigt ska få befinna sig i lokalen. Verkar vara väl slappt med det mesta i Sverige, tyvärr.

Köpte en räkstubbe för att äta till middag ikväll.

Så här såg den ute efter att Hasse hade tagit sin bit. När jag hade tagit min bit så var det inte så där väldigt mycket kvar. Så himla gott som den smakade. Härligt att det finns lite kvar tills i morgon.

Vi är på Biös ställpats i där vi har parkerat för natten.

Vad som kommer att hända i morgon får vi se då?

8 reaktioner till “Tillbaka i Sverige igen”

 1. Förstår att den slappa hållningen i Sverige gör er förvånade. Mask borde väl vara ett obligatorium men tack Tegnell för det eller hur?
  Gott med räkstubbe, något jag kanske ska göra snart.
  Värmen har börjat komma tillbaka här så vi är glada.

  Ha det så bra i Sverige !!!

  1. Det var så jag knappt trodde det var sant.
   Så härligt att ni börjar få värme nu.
   Tack nu ska vi njuta av den svenska sommaren hoppas vi.

 2. Tack för all rolig läsning på vägen hem, ev reser Vi ner till hösten/vintern i år.
  Välkomna hem !
  Johnny o Erika. Schäferhunden SABA

  1. Roligt du har gillat det. Får ju hoppas på lägesförbättring så det går att resa nästan som vanligt igen.
   Tack så mycket.

 3. Välkommen hem igen då och inte är det många som bär mask här i landet heller, så förstår att ni blir förvånade.
  Hoppas vi ses i sommar nånstans.

  1. Tack så mycket.
   Det skulle vara roligt att träffas, det hoppas vi på.

Kommentarer inaktiverade.