En vacker dag

En bild ifrån en del av Peniche.

2021-05-02

Det småblåsiga vädret med växlande molnighet fortsatte även idag. Det var 15 – 20 plus beroende på om det var sol eller moln. Det är ju så det är. Jag gillar detta väder. Och nu så är det ljust ända fram till åtta på kvällen. Så härligt. Även ljust tidigt på morgonen. Men det kvittar tycker jag.

Portugiserna har inte speciellt bråttom att köra iväg härifrån. Snarare tvärtom. Dom som började lämna ställplatsen vid tolvtiden var tyskar. Landets invånare stod lugnt kvar några timmar till. Dom åt, gick härifrån för att kanske handla, gå till stranden eller besöka numera öppna kaféer eller restauranger. Eller något annat som nu har öppnat. Finns en del att titta på här i Peniche.

Satt och läste en del idag men jag hade även lite koll på vad som hände utanför husbilen.

Men jag läser ju i stort sett endast alla böcker sedan många år tillbaka ifrån min läsplatta. Det är så smidigt och bra. Kan ju ha med mig hur många böcker som helst och det tar ju ingen plats. Dessutom så går det så bra att sitta ute i solen och läsa om man nu vill göra det.

Senare på eftermiddagen så började även några att köra härifrån men en del var kvar. Det kom sedan på kvällen hit några husbilar till och det var sådana som vi kände igen för dom har varit här flertal gånger under tiden som vi har varit här. Och vi var varit här länge nu.

I kväll så gjorde jag en väldigt god köttgryta med fläskfilén för att räcka i två dagar. Kokt potatis blev det i kväll och det smakade jättegott.

Det var inte så kallt i kväll när jag gick ut med Zacko. Men tror det blir kallare under natten. Behöver ingen värme på i husbilen för då blir det för varmt att sova. Vill helst ha det omkring 16-17 plus på natten.

6 reaktioner till “En vacker dag”

 1. Smidigt med böckerna i läsplattan. Jag hade en liknande din, men den la av dvs texten fastnade på skärmen och det störde. Får komma till skott och beställa en ny. Läsplattan är beroendeframkallande.

  1. Rekommenderar dig att köpa den på Adlibris. Deras nyaste är ännu bättre.

 2. Smidigt sätt att ha med sig böcker på när man bor i husbil. Min mamma var ju bibliotekarie och jag har alltid haft böcker omkring mig. Pappersböcker då förstås.
  Men mamma hade hand om talböcker som fanns på den tiden och jag lärde mig hennes hemspråk ryska med hjälp av dem.

  Ha det så bra !!!

 3. Roligt att se att även du läser böcker med Letto läsplatta, visst är det smidigt. Laddar du hem både fr biblioteket o Adlibris?
  Härligt att följa o läsa din blogg.

  1. Det blir mest från biblioteket och någon gång från Adlibris.
   Roligt att du läser här.

Kommentarer inaktiverade.