Det blev god påskmat tyckte vi

Så här hade vi det för ett år sedan på Seglora camping och det är ingenting som vi saknar.

2021-04-03

Morgonen var mulen och det var det resten av dagen också. Temperaturen låg på 14 – 17 plus och det blåste en svag vind som var något kall. Blev långärmat under västen i dag.

Så var det alltså påskafton i dag och i år blev vi utan sill och Jansson. Hade ju inte trott att vi skulle bli kvar i Peniche så här länge men så blev det. Vi tänkte oss att kuska runt i Spanien längs med kusten i söder och sedan norrut som vi har gjort förr om åren. Besöka Ikea och där handla sill, kaviar, köttbullar och lite annan svenskmat som vi brukar köpa där. Saknar det men nu är det som det är. Jansson och sill kan vi äta när vi kommer hem igen till Sverige.

Tog en promenad på eftermiddagen till Aldi. Köpte då räkor (näst sista paketen), rökt lax och en mycket god vitlöksost i rulle samt ett par frallor.

Skalade räkorna och dom är jobbigare att skala än ishavsräkor. Skalet är lite mjukare och segare men räkorna smakade verkligen gott och konsistens var fast med ett litet tuggmotstånd. Och dom var stora.

Det blev en god måltid till oss på kvällen då allt smakade väldigt gott. Så klart hade vi även ägg för det hör ju påsken till. Vi blev mätta och var så nöjda med vår påskmat.

För 6 år sedan gick jag här i Calpe och njöt i det härliga vädret.

Ägg har jag inte målat på många år men visst är dessa ägg vackra. Så såg aldrig mina målade ägg ut men så målade jag dom då tillsammans med mina pojkar när dom var små. Det var roligt tyckte jag då. Men tiderna ändras och vi med dom.

3 reaktioner till “Det blev god påskmat tyckte vi”

  1. Någon påskmat har vi inte brytt oss om på många år. Men vi äter gott ändå. Köper från vår lokala restaurang vi har flera.
    Har haft en arbetsdag idag så vi är lite trötta men nöjda.

    Ha det så gott !!!

    1. God mat till påsk behöver inte kallas ”påskmat”. Det som är viktigt är att man äter det som man gillar så kan man kalla det vad man vill!
      Förstår att ni är trötta och nöjda efter mycket jobb i trädgården.

Kommentarer inaktiverade.