Stulen timme

Förra året gick jag på morgonpromenad här och då var vi i Örkelljunga. Vi hade då kommit tillbaka till Sverige.

2021-03-28

Lätt mulen morgon, 15 plus och bara en svag vind.

Vaknade på morgonen och tittade som vanligt på fonen för att kolla hur mycket klockan var. Va, den var strax innan 8. Men nej det kunde den väl inte vara. Kroppen bara skrek att det är väldigt tidig morgon och att klockan borde vara omkring 7. Det skulle den egentligen också vara om det inte hade varit så att den där förbannade sommartiden nu hade börjat.

Jag låg kvar en stund till. När klockan närmade sig halvnio så tyckte jag att det var lagom tid att gå upp. Drog ifrån mörkläggningsgardinerna och lät ljuset flöda in. Zacko tittade upp på mig med en min som om jag inte var riktigt som jag skulle. Inte ville han gå upp nästan ”mitt i natten”. Han la ner huvudet igen och började småsnarka. Petade lite lätt på honom och nu så reste han på sig. Lyfte ner honom och han la sig omedelbart ner på golvet och fortsatte sova. Men när jag var klar för att gå ut då så var han vaken och ville hänga med. Det gick lite trögt för oss båda i början trots att klockan nu hade blivit nio (åtta).

Kändes hela dagen som att någon hade stulit en timme ifrån mig. Jag gillar inte det här med sommar/vintertid. Jag vill ha normaltid året runt vilket är vintertid.

När klockan visade att det var dags för kvällens middag så var vi inte ett enda dugg hungriga. Väntade en halvtimme till med maten. Värmde då på gårdagen köttbullar i sås och stekte potatisen. Det smakade jättebra och det var ju bra att vi väntade tills lite senare då vi var hungriga för vi åt upp allt.

I morgon så kommer det att kännas bättre och jag är mer i fas med sommartiden.

Förr sex år sedan var vi i underbara Calpe och njöt av värmen och solen och härliga morgonpromenader vid havet.
Det kan man vara glad åt såsom det är i dag här i världen.

4 reaktioner till “Stulen timme”

 1. Har en liknande erfarenhet av gårdagen också. Allt blev lite knasigt med mat och annat. Har aldrig gillat detta tjafsande med tiden fram och tillbaka. Här märks det ändå inte så mycket för vi har haft ljust på morgnarna sedan lång tid tillbaka och eftersom det är utegångsförbud kl.19.00 så kan jag inte se att någon skulle ha nytta av en timme ljusare kväll.

  Köttbullar där sade du något, hallå JR köp det på torsdag!!!

  Ha det så gott!!!

  1. Du gillar inte heller detta tjafs med tiden förstår jag.
   Hoppas JR hör dig ang köttbullar!!

 2. Vi tycker sommartiden är bättre än vintertiden på sommaren!
  Gillar hellre längre ljusa kvällar än mörkret 🙂
  Sover ju iaf på morgon så ljusare då har vi ingen nytta av!

  Ha det gott….

  1. Det beror lite på var man befinner sig någonstans tycker jag. Här går solen upp vid halvåtta och när vi går upp vid åtta eller senare så är det helt ljust.

Kommentarer inaktiverade.