Ingen sol idag

Nu har vi kommit till Heiligenhafen i Tyskland och parkerat på en rastplats som ligger vid motorvägen. Här går det utmärkt att parkera för en natt när man ska vidare på morgonen nästa dag. Detta var för ett år sedan.

2021-03-27

I dag var det helmulet på morgonen och hela dagen. Temperaturen höll sig på omkring 15 plus och det var i stort sett vindstilla. Blev inte så mycket varmare eftersom solen lyste med sin frånvaro. Den lyckades inte tränga genom molnen i dag. Men det var inte kallt heller utan faktiskt rätt så behagligt när man rörde på sig. Absolut för kallt för att sitta stilla ute någon längre stund.

Jag gick till Aldi vid vid tolvtiden i dag. Mycket bilar utanför på parkeringen och så klart då också i affären. Men det var ingen trängsel och alla var noga med att hålla avstånd. Men jag kan inte förstå varför man inte kan gå in en i familjen och handla. Men man är väl van att när man storhandlar så gör man det tillsammans minst parvis.

När jag närmade mig kassorna var det bara två öppna och då rätt så långa köer. Dom blir snabbt långa med avstånd som ska hållas. Tog då inte så lång stund förrän tre kassörskor snabbt ilade till sina kassor som öppnade snarast. Och vips så var det inga köer längre och jag kom snabbt ut igen.

I gårkväll så lyckades jag med att välta ett halvfullt/halvtomt glas med rödvin som stod på bordet. Duken blev rödvinsröd och det blev rödvin lite överallt som jag torkade upp. Så idag så blev det då dags med att byta duk. Passade på att då göra rent bordet samt olja in det. Det är ett fint träbord som vi har som behöver lite extra omvårdnad ibland och det blev det i dag. Har faktiskt behövts ett tag.

Jag har inte så många dukar att välja emellan och några av dom såg lite trista ut. Det blev en med ett härligt somrigt motiv som lyser upp på bordet.

I kväll åt vi färdigrullade goda köttbullar med kokt potatis och en härlig gräddsås samt lingonsylt. Smakade jättegott och det blev över till middag i morgon också.

Så är det dags i natt att gå över till sommartid vilket innebär att klockan ställs fram en timme. Nu blir det lite rörigt någon dag framåt. Men det löser sig precis som det brukar göra.

En något annorlunda vy ut över havet i Calpe.
Det har vi väl alla råkat ut för någon gång.

4 reaktioner till “Ingen sol idag”

  1. Vissa dagar är hopplösa man spiller och drullar ut både det ena och andra. Tråkigt att solen var så blyg idag hos er.
    Jag nördar mig ner i trädgårdstidningar och gör planer som JR ska genomföra. Tur man har en snäll karl 🙂

    Ha det så gott !!!

    1. Det är så märkligt ibland att man är så drullig.
      Er trädgård bara växer och så härligt att JR ställer upp på alla dina idéer.

Kommentarer inaktiverade.