Det går framåt för Hasse

För ett år sedan så blev stränderna avstängda i Cullera där vi var då. Alla offentliga miljöer blev stängda och det var så ödsligt här.

2021-03-19

Vaknade alldeles för tidigt i morse, redan vid femtiden och kunde inte somna om. Hasse och Zacko snusade så gott med lite små mysiga snarkningar.

Vid åtta när det var dags att gå upp var jag tröttare än när jag gick och la mig i gårkväll.

Solen lyste och det blåste svala friska vindar, 15 – 18 plus.

Det var dags att handla lite idag. Jag gick till Aldi vid elvatiden och då var det inte så mycket folk där. Nu var ju Hasse hemma så Zacko var inte ensam. Jag tog lite tid på mig att strosa runt lite i affären. Här är det breda gångar och inte så mycket folk och alla höll verkligen bra avstånd. Då känns det bra att vara i butiken.

Försöker ändå att handla snabbt för jag gillar inte att vara inomhus längre tid än nödvändigt. Trots avstånd och munskydd. Och jag gillar inte att ha denna mask på längre tid än absolut nödvändigt.

Det går framåt för Hasse tycker jag. Bättre och bättre med att gå in och ut ur husbilen. Några små kortare promenader blev det också idag och det gick bra. Inte så fort med det går på rätt håll. Han jobbar verkligen på bra med sin rehabilitering.

Jag tyckte mycket om denna härliga roman med så många trevliga och varmt skildrade personer och miljö. Både i nutid och dåtid. Den heter ”Sprucket läder och svikna löften” av Ewa Klingberg.

Baksidestext:

Charmig och populär feelgood om småstadsliv och relationer

Nyblivna singeln Lollo driver den uppskattade nagelsalongen i Huskvarna. Nostalgitokig som hon är besöker hon motormässan och spanar in den ena veteranbilen efter den andra. En Cadillac med rosa hajfenor och en charmig kyrkvaktmästare får henne att vakna upp ur vardagslunken och se tillvaron i ett nytt ljus.

I Cadillacens spruckna läderklädsel gör hon ett märkligt fynd …

Ett plus är att den utspelar sig i och omkring Husqvarna och Jönköping med omnejd. Där känner jag igen mig och det är alltid roligt att göra. För övrigt mycket lyckligt slut.

I kväll så började det blåsa en del och husbilen gungade till lite i vindbyarna.

Ställplatsen i Santa Pola sedd i från baksidan.

Det är väl tvärtom att ta vara på tiden tycker jag.

4 reaktioner till “Det går framåt för Hasse”

  1. Dejligt at Hasse er hjemme igen
    Og I alle tre kan være sammen , vi håber at genoptræningen går let, så han snart kan gå bra og cykle igen
    Kram

    1. Ja det är så skönt att ha Hasse hemma igen.
      Han tränar väldigt bra och jag har utnämnt mig själv till personlig tränare. Jag pushar på honom ideligen.
      Kram

  2. Jobbigt när man inte kan sova ordentligt. Hoppas nästa natt blir bättre.
    Det gäller att byta mask ofta då luddet gör det extra jobbigt att andas.

    Ha det så gott !!!

    1. Men det är dåligt med sömnen ibland, rätt så ofta egentligen.
      Mask byts ofta men det hjälper inte. Har nu haft mask dagligen sedan vi kom hit i oktober men den behövs bara inomhus samt utomhus där man inte kan hålla avstånd.

Kommentarer inaktiverade.