Mysig roman

Några hus på andra sidan gatan. Himlen är verkligen blå i dag.

2020-12-17

På morgonen kunde vi njuta av en promenad i soligt väder. Det var 13 – 18 plus och ingen vind och solen värmde så skönt. Mycket aktiviteter nere vid kyrkan och Aldi. Det börjar se väldigt fint ut där nu.

Dagen fortsatte med sol och i dag så kunde vi åter sitta med dörr/fönster öppna. Jag satte mig en stund på bänken borta vid muren och njöt av värmen i den nedgående solen. När den försvann bakom husen så blev det snabbt svalare och det blev dags att gå in.

Vid halvsex så tog Zacko och jag en promenad ner till kyrkan och på andra sidan så var himlen rödfärgad av solen som gick ner.

Läste klart ”Lättklätt i tryckkammaren” av Karin Brunk Holmqvist. Det är en lättläst och mycket trevlig roman. Satt med ett småleénde mest hela tiden. Så hög mysfaktor.

Baksidestexten:

Det lilla huset i Ljunglyckorna på Österlen passar perfekt för pensionärerna Agnes och Adolf. De trivdes aldrig i lägenheten inne i samhället. Agnes tänker påta i trädgården och så ska hon äntligen skaffa katt. Adolf förstår inte vad de ska med ett kattskrälle till, men snart nog får han annat att tänka på.
Grannparet Rut och Herman blir snabbt deras vänner, och herrarna tar för vana att försvinna in i Hermans bod på kvällarna. Där vankas det starka drycker och lättklädda damer.
Annat är det hos Lutz, grannen på andra sidan. Från hans tomt hörs ett fasligt väsen och vad det än är han bygger så är skapelsen både stor och hemlig.
Ja, märkliga ting sker i bygden. Ljunglyckorna kommer aldrig bli sig likt igen … ”

Detta tycker jag är bra.

Jag är bara ansvarig för vad jag säger, inte för vad du förstår.

2 reaktioner till “Mysig roman”

 1. Vilken härlig dag ni haft. Hoppas det fortsätter så för er.
  Vi kör med blandad kompott och är glada så länge regnet håller sig i ”de riktiga bergsbyarna”.
  Pressat ny juice idag så i morgon blir det gott till frukosten.
  Kör vipplardag i morgon med lite funderingar i vanlig ordning.

  Ha det så gott!!!

  1. Det hoppas vi också. Men det blir nog lite blandat.
   Så fräscht med egen pressad juice.

Kommentarer inaktiverade.