En lång dag

2020-09-29

Inte blev det mycket sömn i natt och det var ju väntat. Gick upp klockan 6 och när jag inte kom tillbaka till sängen tittade Zacko förebrående på mig, typ vi ska väl inte gå upp nu!! Jo det var just det vi skulle i dag. När han sedan insåg att att det var promenad på gång så var han omedelbart med på det och jättepigg. Var lite kyligt men ändå skönt så här tidigt och det var fortfarande mörkt.

Vi körde sedan till djursjukhuset och parkerade en bit bort. Zacko och jag promenerade upp till kliniken, är en grym uppförsbacke dit.

Här finns minneslunden där mina tre tidigare hundar vilar. Tar mig alltid tid att stå en stund och filosofera där. Brukar bli lite tårar också.

Gick in och anmälde oss. Efter en kort stund så kom en djurskötare och hämtade oss. Vi kom in till ett behandlingsrum och där ställde han en massa frågor som jag kunde besvara. Mycket trevlig kille tyckte både jag och Zacko. Vi kom överens om att Zacko skulle hämtas klockan 15.00 om dom inte ringde. Sedan så satte han på Zacko deras halsband med namnbricka och gick iväg med honom. Zacko såg så jätteliten ut där han snällt följde med skötaren bort i korridoren.

Jag gick ensam med kopplet i handen tillbaka till husbilen och det kändes så tomt och ensamt. Nu väntade en nervös och orolig dag på oss.

Det vi gjorde sedan var att köra till Borås Bilhall för att dom skulle kolla på vår skadade högra backspegel. Det gjorde dom och den gick att trycka tillbaka på plats. Nu behövde vi bara beställa skyddet till blinkersen. Vilken tur.

Vi körde sedan tillbaka till Knalleland men nu parkerade vi på den sidan där Max ligger. Det var mer sol där tyckte vi.

Så var det bara att vänta och det var jobbigt. Vi var så nervösa och oroliga. Eftersom ingen ringde så körde vi dit vid halvtre. Jag gick långsamt upp för denna hemska backen och gick in. Så klart spritade jag händerna vid automaten som sitter innanför dörren.

Anmälde ankomst och fick sitta ner en kort stund. Sedan så kom Zacko med vidhängande skötare och hämtade mig. Gick in på ett rum och Zacko märkte knappast att jag hade kommit. Han var lite groggy efter att ha varit sövd. Men när han vände sig om och upptäckte mig så blev han glad. Fick ett papper med hemgångsråd samt ett bra och informativt samtal med djursjukvårdaren.

Sedan gick vi till husbilen och körde till närmsta apotek för att hämta ut hans medicin.

Utsikt från dörren är denna. Men omgivningarna är trevliga.

Fortsatte sedan till Seglora Camping där vi parkerade på en ställplats. Blir nog kvar här till vi är säkra på att inga komplikationer har drabbat honom.

Zacko är inte så förtjust i sin tratt men han vänjer sig nog. Kommer att försöka att använda tratten så lite som möjligt och i stället hålla koll på honom. Men på natten får nog tratten vara på och hoppas att vi bägge lyckas få plats i sängen. Det ska nog gå bra.

Dagen har varit lång, orolig och tröttsam och jag hoppas att natten blir lugn.

2 reaktioner till “En lång dag”

    1. Men så är det! Allt verkade bra i dag och såret såg fint ut.
      Tack för tummhållning.

Kommentarer inaktiverade.