Lite för mycket i dag

2020-09-09

Mest mulet i dag, 16 plus och ingen vind.

Gick bort och tittade på hönsen idag. Dom irrade runt och bråkade lite med varandra. Det var mycket kacklande. Zacko bryr sig inte ett dugg om dom. Tittade inte på dom överhuvudtaget. Dom bryr sig inte om honom heller. För dom gäller det att hitta det som går att äta. Deras ägare kommer och ger dom mat några gånger om dagen.

Kom sedan upp på stan en bit bort. Och här gick vi en bit. Zacko skulle nosa på varje träd som vi kom till.

Här är Netto som ligger så nära.

Hit kan man går ner till ån och gå under gatan till andra sidan om man det vill. Det ville vi inte.

Halv elva så var vi klara för att lämna ställplatsen. Hasse baxade ut husbilen ifrån vår parkering på ett mycket oväntat sett. Det gick bra och jag hade inte väntat mig något annat.

Lämnade Kyritz och körde vidare norrut. Nu var det smala vägar som ibland blev ännu smalare. Vilket vi knappast trodde att det gick. Kändes ibland lyxigt när det fanns en mittlinje och det var inte ofta. Så klart fanns det träd på bägge sidor som ibland nästan överföll oss. Det var mycket trångt ibland.

Så hände det! På ett träd så var det en stor knöl som stack ut precis i lagom höjd med vår backspegel. Där smällde det till och spegeln föll ur och blev hängande i några trådar, vad de nu var för några. Plasten på blinkern försvann med den blinkade fortfarande när vi kollade.

Vi fick köra en stund på denna smala väg innan vi hittade en liten parkeringsficka att stanna på. Hasse gick ut och lyckade få spegelglaset på plats och förankrade det med eltejp. Nu gick den att använda och det var det som var viktigt just nu.

Vi kom sedan fram till Neustrelitz och ställplatsen där. Fanns lediga platser så vi körde in och parkerade. Betalautomaten var avstängt och man skulle gå till hamnkontoret och anmäla sig. Vi gick dit. Nu var det så att vi kunde inte stå kvar där för att platserna var bokade. Vi blev verkligen besvikna för vi hade sett fram emot att stå här i ett par dagar. Bara att acceptera och köra vidare.

Nu blev det krångligt på den väg som vi hade lagt in. Det var avstängda vägar med omkörning och vi hamnade med hjälp av Agda långt bort i ingenstans. Vid halvtvå så var vi något som hette Blankensee och där hittade vi äntligen en plats som vi kunde stanna på. Dom här smala vägarna erbjöd överhuvudtaget inga parkeringsmöjligheter. Det blev mycket sent i dag med kaffe och mackor.

Och nu så behövde vi tanka också. Slog in närmsta mack på navigator och nu blev det till att vända tillbaka mot Neustrelitz. Kom fram till macken och tankade 98 liter.

Nu var vi så trötta att vi bara ville hitta till en plats att parkera på. Det blev så att Neubrandenburg var den ställplats som låg närmast så vi körde dit.

Här var det inte många platser som var lediga men det räckte med en för oss. Ingen ledig elkontakt men vi klarar oss så bra ändå.

Det kostar 15 € att parkera här och det tycker vi är alldeles för dyrt för denna plats. Men i kväll så fick det bli så.

Klockan 18 på kvällen så öppnade det lilla hamnkontoret vid Tollensee så då gick vi dit för att betala. Fick hjälpa till med att fylla i kvittot. Här blåste det rätt så mycket vilket det inte gjorde där vi hade parkerat.

I morgon fortsätter vi till någonannanstans hade vi tänkt. Nu är det slut på att försöka planera något, blir ju för det mesta något annat!! Men vad gör det. Vi samlar ju på upplevelser och dom kommer när man minst anar det!! Men i dag blev det lite för mycket. Gäller att hitta klacksparken och använda den!!!

2 reaktioner till “Lite för mycket i dag”

  1. Även tyskar är ute och rör på sig verkar det som. Detta med att boka platser är ett otyg tycker jag. Det ska vara först till kvarn enligt min åsikt.
    Jag brukar leta fram flera olika ställplatser rätt nära varandra och hoppas att det ska finnas plats på någon av dem. Är det bara sådär blir det en natt och så kör vi vidare till nästa.

    Ha det så bra!!!

    1. Det är väldigt många tyska husbilar här nu. Kanske stannar dom kvar i hemlandet ett tag till innan dom drar söderut för att kolla läget lite.
      Brukar ju ha lite fler platser och det hade jag ju. Men det kändes lite för långt att köra till.

Kommentarer inaktiverade.