Blåsigt

En underbar morgon vid vackra Klarälven

2020-05-15

Vädret fortsatte vara blåsigt i dag också. En del sol och faktiskt inte så mycket moln. Men det var kallt, bara 8 plus och det kändes som 5 enligt Klart.se. Tyckte det kändes ännu kallare.

Zacko ville gå sin egen väg i dag. Finns en löptik i närheten och där hon hade gått ville han så klart också gå. Efter lite övertalning fick jag in honom på ett annat spår. Men det tog inte så lång tid förrän han ville vända.

Strax utanför campingen så stod löptiken med matte och en annan kvinna med hund och pratade. Jag stannade till för en liten pratstund. Zacko tyckte det var så underbart att få hälsa på tiken och hon tyckte det var roligt att hälsa på Zacko också.

Här stod vi nu tre kvinnor och pratade och vi pratade på olika dialekter. Jag pratar ju skånska, tikens matte göteborgska och den andra matten stockholmska. Men vi hade inga problem med att förstå varandra. Vi höll avstånd så klart.

Våra vänner, som kom igår, tyckte det var för kallt och blåsigt här som dom körde hem igen. Hade lite jobb att göra som dom tyckte det var bra att klara av när man nu inte kunde sitta ute.

Under eftermiddagen så kom det hit några husbilar men inte så många. Det var någon som grillade och det tog nästan två timmar för dom att få fart på grillen. Det blåste lite för mycket. Men dom fick mat till slut verkade det som.

”Det svarta trädet” av Tana French tänker jag jag skriva några ord om. Det är en ung man med två kusiner, deras farbror och familjer som det handlar om. Några poliser också. Det mesta utspelar sig i ett stort hus med en stor trädgård. Handlingen segar sig långsamt fram. Kusinernas orgier i sprit och hasch där dom fyllesnackar sig genom några nätter är bara så trist. Helt klart en av dom tråkigaste böcker som jag läst på dom senaste åren. Tänker inte läsa någon mer bok av den författaren.

I kväll så åt vi panerad stekt torskrygg med dillkryddad potatismos och remouladsås. Det smakade bra.

Det här kalla vädret ska tydligen fortsätta några dagar till.

3 reaktioner till “Blåsigt”

 1. Så fin bild på Klarälven.
  Inte så roligt väder ni fått nu. Vi verkar få varmare nu framöver och regnvädret har dragit vidare.
  Så vi har utesittarväder nu.

  Ha en fin lördagskväll!!!

  1. Låter härlig med utesittarväder. Det längtar vi verkligen efter.
   Ska bli bättre nästa vecka enligt prognoserna.

Kommentarer inaktiverade.