Ny maträtt

Detta är en bit av Klarälven i Värmland. Här är det mycket vacker natur.

2020-05-14

Tidigt på morgonen, vid 5 tiden, var det frost på marken och alltså minusgrader. Kollade ut genom fönstret. Drog ner gardinen igen och somnade om.

När jag gick upp några timmar senare hade temperaturen stigit till 8 plus. Det var soligt, blåsigt och kallt.

Vår granne med husvagn, som har stått här sedan vi kom, körde i väg en sväng i dag. Han var borta några timmar och när han kom tillbaka så ställde han sig på platsen framför oss.

Platsen som han hade lämnat blev rätt så snabbt upptagen av en husbil. Det var gamla vänner till oss som hade hittat hit igen. För ett år sedan var vi på en liten resa tillsammans i Tyskland. Det var mycket trevligt och det skulle vi gärna göra om. Hur som helst var det roligt att träffas igen och prata lite. Och vi håller avstånd.

Vinden ökade under dagen och det var inte ett dugg skönt att vara ute. Blåsigt väder gillar jag som bekant inte. Bästa att vara inne då.

Husvagnen körde iväg igen och när den kom tillbaka så parkerade han nere i ett hörn. Han har tydligen en vinterplats och en sommarplats.

Gjorde en ny maträtt i kväll. Blandade ihop en väl kryddad köttfärssmet. Skalade en stor potatis och skar den i klyftor. Dom la jag runt kanterna i en ugnsfast form. Kryddade med salt och svartpeppar. Tryckte ner färsen i mitten och placerade sedan baconskivor över så det täckte det hela. In i ugnen i 200 grader i 30 minuter. Serverade med beasås. Det smakade verkligen gott.

Hade lite tur i kväll för jag hann precis ut med Zacko på sista kisseturen innan det började regna.

2 reaktioner till “Ny maträtt”

 1. Ser verkligen fint ut där vid Klarälven. Det enda jag har mot länen norr över är myggen och knott som verkar älska mitt blod.
  Lite jobbigt blir det för mig då.
  Vi har vad jag kallar coronaväder. Ibland lyser solen och så plötsligt kommer mörka moln med regn. Lite så vi känt oss fram till egentligen denna vecka. Väldigt märkliga åkommor har vi haft.
  Men denna vecka har vi båda mått bra.

  Ha det så gott!!!

  1. Faktiskt så är det inte så mycket blodsugare där i maj månad.
   Vi har också sånt där märkligt väder.
   Så skönt att ni mår bra nu.

Kommentarer inaktiverade.