Inget blev som det var tänkt!!!

2020-03-17

Mulen morgon och bara 14 plus, blev inte varmare heller. Blev en promenad runt området. Inte så många husbilar kvar nu.

En svensk husbilsvän kom förbi, innan jag hann ut, för att säga hej då. Dom skulle köra vidare om en stund. Han visade mig ett inlägg på hans märkessida där dom helt felaktigt påstod att alla gränser nu var helt stängda. Väldigt tråkigt och onödigt med sådan skrämselinformation.

När jag och Zacko hade kommit hem så ringde Hasses telefon. Det var ”vår man i Spanien”. Han skulle bara meddela oss att det inte blev någon biltvätt idag. Var av samma anledning att det inte blev pudelvård. Han vågade helt enkelt inte ha öppet om polisen skulle komma förbi. Det skulle kunna bli dryga böter för honom i så fall. Vi har självklart stor förståelse för detta.

Att Zacko är långhårig och husbilen smutsig är egentligen inga problem jämfört med vad som egentligen är problem i världen idag. Finns många olika att välja mellan!!

Vid tolv så lämnade vi parkeringsplatsen och tog oss ut till motorvägen norrut. Vi körde här några mil och det var mycket kort bit betalväg. Sedan så var det gratisväg och betalstationen höll på att rivas. Trafiken var rätt så gles. Underlaget var tidvis dåligt, hade behövts lite asfalt i groparna här och där.

Vi körde sedan av mot Calpe och den slingriga vägen ner mot stan. Vid första rondellen så väntade polisen på oss och även på andra. Alla blev stoppade här och även ifrån andra hållet.

Dom frågade oss var vi var på väg och Hasse svarade till Lidl för att handla. På engelska förstås. Dom undrade sedan var vi skulle ta vägen och Hasse svarade till en ställplats. Trodde inte dom riktigt förstod men dom vinkade att vi kunde få fortsätta.

Alltså körde vi till Lidl och parkera. Hasse erbjöd sig att gå in och handla och jag tog då ut Zacko på en promenad.

Det var kö för att komma in i affären. Där stod en vakt som såg till att händerna blev spritade och sedan så blev det plasthandskar på. Bara ett visst antal personer fick vistas i affären samtidigt. Allt som stod på inköpslistan fanns med hem och det var ju bra tyckte jag.

Vi fortsatte till den ställplats som vi hade tänkt att stå på. Stängt för nya gäster!. Fanns många lediga platser men det stod på en skylt att den var fullsatt. Fortsatte till en annan ställplats och där pratade jag med en dam som kom ut därifrån. Ställplatsen tog inte in några några nya gäster, Dom som fanns där fick stå kvar men receptionen var endast öppen två timmar om dagen.

Vi som hade tänkt oss att tillbringa några härliga veckor i underbara Calpe. Det sket sig.

Nu så fortsatte vi norrut och det var ju absolut inte så vi hade tänkt oss. Men i dessa tider så måste man var flexibel.

Till slut så hamnade vi på en fri parkeringen utan all service. Den hittade vi på klubbsidans helt suveräna ”Husbilplatser”. Tack så mycket HBK för vad ni har gjort för våra medlemmar. Alltså så är vi nu i Cullares en plats som vi inte visste fanns. Måste var så fint att stå här en solig dag.

Men i alla fall så fanns det en del husbilar här och vi valde att parkera vid en trottoarkant. Lite lutning men inte mer än vad vi tycker är ok.

En polisbil körde förbi här och kollade lite men eftersom dom inte brydde sig så verkar det ju ok att parkera här för tillfället.

Det finns en härlig strand med en fin strandpromenad. Blåste lite väl mycket för att promenera här nu.

Det var vita gäss på vågtopparna.

I morgon är ju en annan dag så då får vi se vad som händer eller om det händer nåt.

4 reaktioner till “Inget blev som det var tänkt!!!”

 1. Problemen nu är väl alla sensationslystna som sprider en massa falska rykten om viruset. Det andra är väl att ställplatser och campingar stänger för nya gäster.
  Ni verkar ju ändå hamnat på en fin plats och vänder vädret till det bättre så kan det ju bli riktigt trevligt.
  Ha det så gott 🙂

  1. Håller med dig om rykten.
   Men många ställplatser är öppna upp genom Europa. Annars så finns det så många gratisplatser som är öppna.
   Vi stannar här troligen i några dagar och det verkar till att bli rätt så hyfsat väder.

    1. Vi har ju en viss erfarenhet men inte av detta att det florerar ett smittsamt virus. Men det har väl ingen annan heller?

Kommentarer inaktiverade.