Trist väder nu

2020-03-16

En bild från en gata i Almerimar. Det är en mycket trevlig turistort.

Sjunkande temperatur och i morse var det bara 15 plus grader. Det blev inte varmare under dagen utan tvärtom nårgra grader svalare på eftermiddagen. Helmulet och ingen sol så så klart, lite småblåsigt under dagen.

Här märks det ingen större skillnad från en vanlig måndag förutom att Ikea och dom andra affärerna och restaurangerna hade stängt. Lite mindre trafik så klart.

Hasse gick till Aldi för att handla bröd. Dit var det ingen kö. Folk uppmanades att bara en i familjen fick gå in och handla men det var det många som inte brydde sig om.

Kom lite regn på eftermiddagen och kvällen och nu ska det bli ruggigt väder ett tag framåt. Varför kan det inte bara vara lagomväder?

Kollar mycket på interner för att följa utveckling här i Spanien med hur läget är med Covid – 19 och även så klart hur det är i Sverige. Det florerar så mycket konstigheter och motsägelser så man snart inte vet vem/vad man ska tro på.

Har en del husbilsvänner på hemväg som lägger in hur det går på resvägen hem på klubbsidan. Där finns också bra och relevant information om hur det ser ut i Europa under dagen.

https://www.husbilsklubben.se/threads/coronakrisen-spanienresen%C3%A4rer-p%C3%A5-v%C3%A4g-hem-till-sverige.122535/

På FB finns det också en hel del information ifrån husbilsresenärer som är på väg genom Europa upp till Sverige.

Vi tog sedan ett gemensamt beslut att stanna kvar här en natt till.

Men i morgon kommer vi att lämna Murcia för vi har faktiskt en tid att passa i morgonkväll. Vi ska då få vår mycket smutsiga husbil tvättad och det ser vi fram emot. Hade även tid för Zacko för bad och frisering men hundsalongen var tvungen att ha stängt enligt dom nya lagarna. Så tråkigt tyckte vi. Nu får jag försöka frisera min lilla pudelpojke själv. Blir inte så bra om han inte får bli badad först men det får bli som det blir. Han är så långhårig nu.

Varit en lugn dag och vi hade inte förväntat oss något annat.

3 reaktioner till “Trist väder nu”

  1. Ja, man kan bli tokig på alla konstiga artiklar och inlägg på facebook om detta virus. Jag försöker hålla mig till de som kan ge fakta. Sedan har jag egen erfarenhet av viruset och febern är väl det som är mest jobbig just nu. Men inte värre än en taskig förkylning.
    Tycker inte att ni ska ha för bråttom till Sverige för vården där är ju katastrofal. Läste idag att ett vårdboende i Flen drabbats av coronavirus och att all personal gått hem!! Då blir jag arg.

    Ha det så gott 🙂

    1. Visst finns det så mycket tok i dom så kallat sociala medierna.
      Men nu så hoppas jag att du snart mår bra och känner dig frisk igen. Vi har inte så bråttom till Sverige men ibland så känns det som att omvärlden tycker att vi ska så snabbt som möjligt återvända dit. Men inte alla länder tycker det. Egentligen total förvirring!!

Kommentarer inaktiverade.