Några mil österut

2020-02-03

Att det var måndagsmorgon hördes på trafiken ute på gatan. Redan vid sextiden så var det livlig trafik. Inget som störde oss, tvärt om.

En stund efter 8 tyckte jag det var dag att gå ut med Zacko. Han fyller förresten 13 år i dag min gamla underbara pudel som är så pigg och glad.

Kolla så höga kaktusar dom har där

Gick bland lite andra stora fina villor i dag och denna tycker jag är så fin. Vädret var härligt soligt och det var 15 plus som ökade snabbt.

Strax efter 10 så körde vi bort till serviceplatsen. Fanns en husbil där som höll på med diverse. Vi stannade där för att stå först i kön när han är färdig. Och då kom det en fransman från ett annat håll och parkerade. När sedan husbilen som stod på servicen var klar så försökte den franska husbilen tränga sig före oss. Jag gick ut och ställde mig framför deras husbil och gestikulerade att vi var före. Han brydde sig inte förrän vakten som var där påpekade för honom att vi var först. Då flyttade han sig så vi kunde köra dit för att tömma vårt gråvatten. Passade även på att tömma latrin.

Vi körde sedan iväg österut mot dagens mål. Kom av någon underlig anledning av vid fel avfart i ett par rondeller så vi fick vidgat våra vyer i dag. Körde ett bra tag men kom inte så långt ändå. Vid halvtolv körde vi av till en trist parkeringsplats för att fika. Smakade bra nu med kokt ägg, kaffe och fralla.

Utsikt från vår dörr i dag

Vi kom sedan fram till Tavira som var dagens mål. Kom utan problem fram till ställplatsen. Det är en fin och välordnad plats med grovt grus som underlag och hyfsat stora platser. Vi blev väl mottagna och valde plats nummer 7 som ligger nära till utgången. Fanns för övrigt många lediga platser när vi kom hit vid halv ett och även på kvällen.

Betalade 20 € för två nätter med el för vi vill ju ha lite tid i morgon för att kolla vad som finns i närheten. Jag ser fram emot en morgonpromenad med Zacko i för oss nya omgivningar.

Här är det mycket tyst och lugnt förutom när tåget kommer förbi och vi har spåret precis bakom oss. Blir lite högt ljud ibland och husbilen skakar till i några sekunder, inget som vi blir störda av.

Jag och Zacko gick en sväng i närområdet utanför ställplatsen.

Så här ser det ut. Lite fint och lite fult, man får välja själv vad man tycker om det ena och det andra.

Sedan så tog Hasse ut sin cykel och rullade iväg till Continente som ligger ca 300 meter härifrån. Våra ostkex, Tuc, hade tagit slut upptäckte vi och vi var så sugna på Brieost med dessa goda kex. Efter en stund så kom Hasse tillbaka och hade så klart även handlat lite mer.

Men Tuc hade han med sig så nu åt vi kex med ost som vi var så sugna på. Mmm så gott.

På kvällen så blev det stekt kycklinglår och kokt ris med Sweet Chili sås till. Enkelt och gott.

För övrigt så tycker vi det är skönt att nu ha el igen när vi är här.

Gillar inte att det inte är någon belysning på kvällen här, helt kolsvart.

Något mer som jag inte gillar är att det finns Wifi här som absolut inte fungerar.

3 reaktioner till “Några mil österut”

  1. Ibland så kan en felsväng bli väldigt trevlig. Pannlampa vore kanske en idé att införskaffa då det verkar lite dåligt med belysning på vissa ställen.
    Skönt att stå på el ett tag nu. Vi vill gärna göra det under vintern.
    Men solen börjar bli riktigt stark nu.
    Ha det så gott 🙂

    1. Vi har pannlampor någonstans i husbilen men det känns inte bekvämt att använda dom. Ger inte så bra belysning.
      Men el är bra även om solen lyser för fullt.

      1. Eftersom vi bodde i en lite by i skåne så var det inte gatljus när man gick utanför byn och vi hade alltid med oss en stor ficklampa med bärrem. Blinke halsband på hundarna så man så var de befann sig när de var lösa.

Kommentarer inaktiverade.