På rull igen

2019-04-14

Fortsatt kallt både natt och dag. Bara 3 plus på morgonen och växlande molnighet och lite småblåsigt och vinden var iskall. Tror det var under nollan i natt.

Efter dagens morgonpromenad, där jag tittade en stund på busande hästar, så fikade vi och sedan så kopplade Hasse loss elsladden och vi körde i väg. Blev inte så långt, bara till City Gross. Behövde fylla på lite.

Jag gick dit för att handla. Började inte bra för min ”tia” till en kundkorg fungerade inte. Fick ta en sån där rullkorg i stället. Den jag fick var en av dom sämre. Den väsnades så det hördes på långt håll och var även svårmanövrerad. Detta är dessutom en jättestor affär och jag hittade inte. Virrade mest runt. Fick fråga en annan kund var jag kunde hitta mjölken. Det var en bra bit bort. När jag sent omsider hade hittat dom 6 produkter som jag skulle ha så hittade jag inte till kassorna. Fick fråga igen och även dom var långt borta. Allt här är det långt till. Och det var dyrt här tyckte jag. Det var tröttsamt att handla i dag trots det var mycket lite som jag behövde.

Vi fortsatte sedan att köra och kom fram till Hästholmens gästhamn efter en stund. Jag tyckte det såg bökigt ut att köra dit ner med husbilen så den parkerades en bit bort. Jag och Zacko tog en promenad dit.

Absolut inte en plats för en fullvuxen husbil. Det lutade väldigt mycket där och det var inget för oss men däremot för några personbilar.

Detta ”hus” håller dom på att riva och det gjorde ju att platsen blev mindre och inte så trevlig.

Ut till E 4 igen och söderut. Det var rätt så mycket trafik och vi mötte en hel det husbilar. Vi körde sedan av mot Gränna. Här har vi tidigare bara kört igenom och tyckt att det har varit charmigt. Många affärer och så klart domineras staden av polkagrisförsäljning och tillverkning. Nu körde vi nerför backen bort till ställplatsen vid hamnen. Det är en stor asfaltplan som är avsedd för husbilar. 30 platser med el. Det finns uppritade rutor och det kostar 150:- att parkera här och då ingår el och VA. Tror det är dyrare när det är högsäsong.

Utsikt från dörren i dag.

Var några husbilar här när vi kom och det kom flera hit under kvällen.

Fint att sitta och titta ut över det solglittrande vattnet.

Promenadvägar precis utanför ställplatsen.

Gick en sväng ner till hamnen och nästan allt är ju stängt nu. Kan tänka mig att det är trångt och livligt när det är sommarsäsong här.

Det är mycket tomt i småbåtshamnen än så länge. Båtarna har ju en mycket kort säsong jämfört med husbilar som egentligen kör runt hela året. Om man vill.

Tror vi stannar i morgon och möjligen tar oss upp till stan för att kolla lite. Men vi tänker inte köpa polkagrisar för dom tycker vi inte om.