På väg hela dagen

2018-10-25

I natt så ökade blåsten igen och husbilen gungade till lite i vindbyarna. På morgonen vid åttatiden så var det knappast ljust och det var tunga regnmoln. Regnplagg på. Temperaturen låg på svala 12 plus men det kändes kallare. Kom en kort intensiv skur men vi hann nästan bli torrblåsta innan vi kom hem.

Gick en tur till havet och när jag tittade ut över strand, hav och himmel så var det olika nyanser av grått.

En stund efter Zacko och jag var tillbaka så körde vi iväg. Blev ett kort besök hos affären bredvid och hos Lidl för att komplettera lite. Fortsatte sedan till Puttgarden. Oj vad det blåste och husbilen krängde till i dom kraftiga vindbyarna. Så jobbigt att köra och även att sitta bredvid.

Kom fram till färjeterminalen, betalde för en resa till Rödby och körde och parkerade i väntan på att få köra ombord. Färjan skulle avgå 10.45 och den körde vi ombord på. I dag så fick vi köra till övre bildäck vilket vi inte gillar. Är så liten marginal på höjden så vi är oroliga att vår solcell ska bli skadad. I dag så gick det bra.

Eftersom det blåste kraftigt så blev det en gungig överfart. Jag har så otroligt lätt för att bli sjösjuk och blev lite lätt illamående i dag. Tur att överfarten bara tar 45 minuter.

När vi kom till Danmark så fick vi visa våra pass. Det var en hel del poliser och tullare där men oss visade dom inget mer intresse av så vi kunde fortsätta.

Efter en stund så körde vi av till en rastplats för nu var det hög tid för kaffe och frallor. Smakade som vanligt bra. Tog ut Zacko en sväng och vad det blåste här. Det gjorde det för övrigt hela vägen upp till Köpenhamn.

Trafiken var först gles men när vi närmade oss storstaden så blev den tät trots 4 filig motorväg. Men det var inga stopp och det flöt på bra. Blev en del stopp på rastplatser längs vägen för att rasta oss och Zacko.

Nu så skulle vi köra över bron till Malmö. Har ju köpt brobizz och registrerat skylten så det skulle ju vara enkelt att köra över. Och det var det också. Nu så betalar man ju på svenska sidan så vi hade ju kört över när det var dags för betalning. Bara att köra igenom på grönt. Fungerade precis som det var tänkt att göra. 

Överfarten på bron gick bra och märkligt nog så blåste det inte här. Eller hade vi vinden i ryggen. 

På svenska sidan var det ingen passkontroll och ingen kontroll alls. Bara att köra igenom. Stod några tjänstemän där men dom var mer upptagna av att prata med varandra.

På väg norrut utanför Malmö var det någon omkörsel och vi lyckade komma lite fel men efter en stund så kom vi rätt. Var lite krångligt ett tag.

Efter en del mil så kom vi fram till Örkelljunga och körde till ICA där. Jag gick dit för att köpa en Skogaholmslimpa. När jag kom förbi delikatessdisken så får jag syn på en sådan läcker bit smörgåstårta. Den liksom ropade på mig att jag skulle köpa en bit av den. Kunde inte motstå ropet så jag köpte en rejäl bit.

Vi fortsatte sedan till BiÖ och parkerade. Fanns några husbilar där och flera kom under kvällen.

Det var så skönt att slippa laga mat i kväll utan bara sätta fram den fina smörgåstårtan. Den smakade superdupergott och vi blev så mätta.

I morgen fortsätter vi norrut för att komma till Rydal.