En del mil i bil

2018-09-17

Gick upp extra tidigt i morse. Vi ville komma iväg rätt så tidigt. Men en promenad till stranden blev det. Lite mulet, ingen vind och 15 – 19 plus. Frallor skulle jag köpa i bageriet och där var det kö en bit utanför dörren. Satte Zacko och det var tre andra hundar som satt där och väntade. Det tog inte så lång tid för damerna bakom disken är verkligen jättesnabba.

Väl hemma igen så var det mesta undanplockat av det som skulle plockas undan. Strax efter halvnio lämnade vi den trivsamma ställplatsen och körde iväg mot Puttgarden och färjan. Det var i stort sett ingen trafik på vägen dit. Ingen kö till incheckningen och där gick det fort. 9.15 avgick färjan och med oss ombord.

Trekvart senare körde vi av färjan och var på dansk mark. Nu tog det lite tid för det fanns många poliser som väntade på oss. Alla blev stoppade och fick visa sina pass. En skåpbil fick öppna bakdörrarna och det såg ut som att den skulle bli ordentlig genomsökt. Efter vi hade visat våra pass var det fritt för oss att fortsätta.

Vi började med att köra till macken för att tanka diesel. Vi fick i 109,5 l och literpriset var 9.49 DKK. Ett bra pris tyckte vi.

Fortsatte sedan och bestämde oss för att det var dags för fika när vi kom till första rastplatsen. Gick först en sväng med Zacko och sedan så smakade det supergott med kaffe, frallor och kokt ägg. Sedan var vi väl rustade för att fortsätta resan norrut.

Trafiken här var gles i många mil tills vi närmade oss Köpenhamn. Trotts att det är 4 filer här så är trafiken tät som vanligt. Inga stopp utan det flöt på bra. I Helsingör checkade vi in väldigt snabbt och körde framåt mot båten. Efter en kort väntan var det dags att köra ombord. Här var det inte många fordon på däck.

Efter ca 20 minuter så rullade vi av färjan och var åter på svensk mark. Satte kurs mot motorvägen och kom dit och började köra norrut. Lagom mycket trafik. Vädret har under dagen varit hyfsat. Inget regn eller blåst och mestadels mulet. Bra väder att köra i tycker vi.

Det blev många stopp på olika rastplatser i dag för att rasta Zacko och oss själva. Vi mår alla tre bättre av många kortare stopp med lite promenader.

När vi närmade oss Rydal så bestämde vi oss för att köra och kolla om vi hade fått någon post och det hade vi. En ficklampa som jag hade beställt och ett brev till Hasse ifrån lasarettet. Nu har han fått en läkartid i början av oktober och det känns verkligen bra.

Vi körde tillbaka till Kinna och parkerade vid resecentrum. Det är så bekvämt och bra och vi är ju vid denna lite mulna tid förtjusta att dra en sladd till ett eluttag.

I morgon så är det dags igen för Hasse att träna på rehab i Skene.

2 reaktioner till “En del mil i bil”

  1. Så roligt att ni fick komma ut på en längre tur! Roligt att Hasse verkar bättre i benet. Ha de jättebra. Hälsa Zacko oc Hasse.
    Hälsningar
    Inger, Bosse & Zac

    1. Ja det var verkligen skönt att komma iväg några dagar till underbara Grossenbrode.
      Varma hälsningar tillbaka.

Kommentarer inaktiverade.