Borås, Tranemo till Gislaved

2018-08-16

Sov så bra i natt till ljudet av trafiken borta på Skaraborgsvägen som ligger en liten bit bort.

Här stod vi i natt men vi lutade inte så mycket som det verkar på bilden.

På morgonen så gick jag en sväng med Zacko och det blev en runda på ca tre kvart. Det var mulet och 17 – 20 plus och ingen vind.

När jag kom tillbaka så var det äggkokningsdag (det är var tredje dag) så jag kokte ägg. När det var klart och jag var klar så körde Hasse husbilen mot centrum och släppte av mig på lämplig plats. Nu var det inte långt för mig att gå till Stora Torget där tandläkarpraktiken finns. Var i god tid så jag gick runt och fotade lite.  Här nedan är det lite blandat från dagens Borås. Dom höll på med att röja upp efter sommarens sommartorsdagar.


Detta är en av Borås äldsta och genuinast affär. Så gott bröd och massor av the och kaffe att välja mellan

Jag var i god tid till besöket hos tandhygienisten och hann läsa Borås Tidning när jag väntade på min tur. Att vara i god tid är något som jag gillar på gamla dar. Annat var det när jag var yngre.

Besöket hos tandhygienisten var närmast att betrakta som en rolig halvtimme. Hon var väldigt rolig och skämtsam och vi hade det verkligen kul när jag inte satt och gapade. Då var jag tyst men det var inte hon. Inte så lätt att skratta då.  Min munhälsa var i utmärkt skick vilket jag blev mycket glad för. Dessutom så kostade det bara 120:- i dag i stället 1.320:-. Tandvårdsförsäkringen stod för resten. Hur det funkar vet jag inte men det gör inget. Priset var ju på rätt håll tyckte jag.

Sen så gick jag till husbilen som Hasse hade parkerat utanför ICA City. Tog ca en halvtimme att promenera dit. Kände inte för att fika då trots att uret visade på strax efter elva. Vi körde iväg mot väg 27 mot Gislaved.

När vi kom till Tranemo så körde vi till parkeringsplatsen vid sjön utanför kyrkan. Det var väldigt lite vatten i sjön här. Det kom en liten kort regnskur när vi stod här.

Efter vi hade fikat så körde vi till Gislaved och parkerade. Inte på vår vanliga plats utan lite längre bort där vi har mer sol nu när det inte är så varmt och så mycket sol. Här får vi fler soltimmar när det är sol. Låter krångligt men det är det inte!

Nu är det slut med gratis toalett/dusch. Nu får man köpa koden eller skicka ett sms efter den och det kostar 20:-. Undrar nu hur dom gör som brukar tömma latrin inne på toaletten. Betalar dom eller kör dom till en tömningsplats?

Vädret var nu mest mulet och det var ytterst sällan en gnutta sol. Nästan ingen vind och 22 plus. Normalt sommarväder som man kan klaga på om man vill det. Jag tycker det är skönt som det är nu.