Fortfarande varmt

2018-05-23

Natten var skönt sval och vi sov bra. Sedan vaknade vi till en härligt solig morgon (igen) fast inte förrän nästan nio. Nu var det 17 plus inne och 18 ute i skuggan. I solen var det minst 30 plus.

Nu har dom vackra lupinerna börjat blomma.

Utanför den andra bygdegården vid kyrkan.

Så här fint kan man bo. Idylliskt.

Satt ute i skuggan av trädet hela förmiddagen. Flyttade stolen efterhand som solen kom. Men till slut så var det ingen skugga kvar och då flyttade jag in. Skönare att sitta inne i husbilen med allt öppet. Ibland så kom det lite stackmoln som placerade sig framför solen.

Vid fyratiden så började skuggan komma smygande igen och det var dags att flytta ut igen. Det är bara för hett i solen, alldeles för varmt för att jag ska tycka att det är behagligt.

Några husbilar körde iväg under förmiddagen och en del nya kom hit under dagen. Dom flesta hade HBK märket på husbilen. Det är en hel del som står här en natt innan det är dags för besök hos Forsbergs, Codat eller hos Fiat i Borås.

I dag så åt vi ett par timmar tidigare än vad vi brukar göra och vi satt ute i skuggan. Anledningen till detta var att det i dag var dags för att äta surströmming.  Detta äts utanför husbilen. Hade en burk som hade åkt med ett tag (över ett år) och den var rätt så ”svullen”. Denna delikatess avnjöts med en god potatis, rödlök, tunnbröd och smör. Sedan så drack vi mycket vatten för törsten blev god efter den salta suringen.

I morgon så kommer vi att lämna Seglora för denna gången men vi kommer troligtvis tillbaka hit igen.