Blev dyrt i dag

2018-05-03

Sov så klart dåligt i natt och var vaken flera gånger för att titta på hur mycket klockan var. Tror jag kollade var tjugonde minut ungefär. Behövdes ingen väckning för vi hade gått upp en stund före halvsex.

Jag tog min kasse med mackor och lite annat som jag hade gjort iordning kvällen innan med mig till lägenheten. Sedan så gick Zacko och jag på en mycket tidig morgonpromenad och jag hade glömt vantar så jag frös om händerna och sedan så frös både jag och Zacko. Det var bara 3 -5 plusgrader och hade varit omkring nollan på natten. Hasse körde husbilen till Borås och verkstaden.

När vi kom tillbaka till lägenheten så hoppade Zacko snabbt upp i soffan och bäddade ner sig i en av filtarna som ligger där och han somnade bums. En stund senare så låg jag där också och försökte bli varm. Slumrade lite från och till.

Vid åtta så tänkte jag att nu borde Hasse vara tillbaka och just då så hörde jag att dörren öppnades det var så klart Hasse. Det första han gjorde var att sätta på kaffebryggaren för nu var han väldigt kaffesugen. För att komma hem igen så har han alltså en lånebil.

Vi var trötta efter att ha varit mer eller mindre vakna sedan mycket tidigt på morgonen så vi bara slappade. Kollade en del på internet och på play. Sedan så bara väntade vi på att verkstaden skulle höra av sig.

Halvtvå så kunde jag inte vänta längre utan jag ringde dit. Jo bilen var just klar men dom hade inte hunnit räkna än. Men, sa Christina i servicedisken, sätt er i bilen och kör hit så är det klart när ni kommer så det gjorde vi.

Allt var klart när vi kom dit. Vi fick på ett mycket pedagogiskt sätt förklarat för oss vad dom hade gjort och det som var absolut dyrast var justeringen av handbromsen. Men det var ju väntat, en hel del timmars arbete med detta. Vi hade en rabattkupong som gav oss 700:-  i rabatt och det var ju inte så dumt.

Sen körde vi till CK för att fylla diesel. Här kostade det ”endast” 14.38/l och i dagens läge så var det ett hyfsat pris. Men det var det inte på korven. Jag gick in i affären för att köpa en vanlig grillad korv med bröd till Hasse.

Jag gick fram till disken och sa att jag ville ha en vanlig grillad korv med bröd. ”Vi har inga vanliga korvar” svarade den unga söta tjejen bakom disken. ”Jaha” svarade jag ”har ni ovanliga korvar då?” ”Ja” svarade hon  och visade mig en massa märkliga korvar som låg där på grillen. En del var rätt så svarbrända och såg verkligen oaptitliga ut. Egentligen så såg dom rätt så äckliga ut allihop. Men jag bestämde mig för att Hasse säkert skulle gilla en ostkorv med bröd, den såg i alla fall rätt så hyfsad ut. För den fick jag betala 30:- och det var enligt mig förbannat dyrt. Enligt Hasse så kommer han aldrig att köpa den korven igen. Den var inte värd priset helt enkelt.

Vi körde sen till Skene och MM för som vanlig behövde vi fylla på lite mat igen. På min runda genom affären så hamnade det bland annat två frysta pizzor i min kundvagn. Jag var trött och ville ha det extra bekvämt med matlagning i kväll.

Dessa pizzor var väl inte dom godast som vi har ätit men dom dög eftersom vi var hungriga och trötta. Och vi blev i alla fall mätta.

Sedan så var det skönt att bara ligga i soffan och softa.

Har en plan för i morgon och vi får väl se hur det blir!