Någonstans i Tyskland

2018-04-20

Solen och värmen bara fortsätter. På morgonen var det 16 – 20 plus och det var skönast i skuggan och det var helt vindstilla. Blev en sväng om bageriet i dag också för jag ville ha nybakta frallor med mig när vi körde.

Vi kom iväg vid 10 tiden efter vi hade fyllt och tömt. Kom efter en kort stund ut till motorvägen och där var det mycket trafik och väldigt mycket tradare. Det blev under dagens körning en hel det ”Stop and go” som dom säger på trafikinformationen på den tyska radion. Blev några kortare stop också men i huvudsak flöt det på bra om än lite långsamt ibland.

Vi gjorde en del stopp för fika och rastning av hund. Det var inte alls skönt att lämna den svala hytten för att gå ut i hettan. Över 30 plus i solen är för mycket.

Vi lyssnade klart på ljudboken ”Svart korpar i Villette” av Ingrid Hedström. Det var bra handling och rätt så spännande ibland. Många personer att hålla reda på. Tyckte ibland att den var lite långsam när det blev för mycket detaljer om hur folk såg ut och hurdana kläder, frisyrer, smycken mm dom bar. Däremot så var det en del fina miljöskildringar från olika platser där handlingen utspelar sig.

Det var inte lätt i dag att hitta en vettig äta/sova plats. Vi gillar ju inte att köra och leta efter platser i byarna runtomkring utan vill helst hitta en bra större parkeringsplats vid en mack. Men idag så var det proppat med tradare överallt. Dessutom så var vi vid söder om Kassel och där är det mycket backigt. Men vid halvsex så blev det vad det blev.

Inte en av dom bättre plasterna som vi har stannat på men inte heller den sämsta.

Här var det en bil som fick hjälp av bärgare att ta sig vidare till verkstad.

Ett plus blev det för det fanns en fin vägkrog. Dit kryssade jag mellan lastbilarna för att hämta middag till i kväll. Det blev schnitzel med pommes och jägarsås. Smakade jättegott och jag åt nog för mycket.

Här är det inte tyst en sekund. På ena sidan har vi en kylbil som brummar konstant och på andra sidan rusar trafiken förbi i snabbt tempo på motorvägen. Kommer förmodligen att sova bra här i natt.

I morgon är det dags att fortsätta norrut.